beverkaas Sarijopen Telegraph
[ Sarijopen ] - [ Telegraph ] - [ Service ]
Vorige nummer -  - jaargang 9 - nummer 1 - Volgende nummer

Black-hole Boema en de Brinta Berg

Zoals zo onderhand wel bekend onder de sarijopen, hebben we sinds een jaar een persoon die -om het zacht uit te drukken- wat meer eet dan anderen. De heer Daniel Los - beter bekend als Oboema schept zo ongeveer altijd meer dan gemiddeld op bij de avondmaaltijd, om daarna nog te pongen als er nog meer is. Het is een rariteit als er eten over blijft. Tijdens één van die avondmaaltijden kwamen we op de vraag: "Zijn er grenzen aan het eetvermogen van Oboema?". Er werd een weddenschap afgesloten.

De weddenschap

Via verschillende hersenspinsellen kwamen we uit op de vraag: "Wat wordt echt ranzig als je het een tijdje laat staan?". Een bekend gerecht is Brinta. Brinta staat bekend om zijn capaciteit om zo hard te worden als beton als het opdroogt. Ook dikt het goed in. Oboema stelde dat hij wel een pan Brinta op kon. Die stelling werd omgezet tot de volgende weddenschap: Binnen 12 uur de grootste pan der sarijopen, gevuld met brinta naar binnen werken Er werd gekeken naar de capaciteit van de grootste pan der sarijopen, deze bleek 6 liter te kunnen bevatten.
•   Binnen 12 uur, startende wanneer de 1e hap wordt genomen, 6 liter Brinta opeten
•   Als Oboema moet overgeven binnen dat tijdsbestek, of binnen een half uur na de laatste hap, dan heeft Oboema verloren.
•   Oboema mag zelf meer ingredienten, zoals suiker toevoegen.
•   Als Oboema winnen, zouden de orginisatoren de kosten betalen, en een kratje geven aan Oboema.
•   Als Oboema zou verliezen, zou hij de kosten betalen
Er werd een datum geprikt, wel te weten 18 september 2009

De dag des oordeels

Op de 18e september 2009 om 12 uur begonnen de voorbereidingen. Kevin had 4 1.5 liter pakken melk, en 2 pakken Brinta gehaald. De melk werd verdeeld over 2 pannen, en opgewarmd. Daarna werd de Brinta toegevoegd, geroerd, en uiteindelijk samengevoegd in 1 pan. Om 13:00 was het dan zover, de Brinta was klaar, en Oboema schepte zijn eerste bord op. Hij begon fanatiek, met een goed gevuld bord, gevolgd door nog 2 borden. Gedurende de hele middag at hij steeds een klein beetje, met als doel om zijn spijsvertering op gang te houden. Rond het avond eten zat hij in een dipje, met nog bijna 1/2 pan te gaan. Het idee om even rust te houden werd geopperd, zodat zijn maag eerst kon verwerken wat er nog in zat. Dit bleek te werken. Rond 8 uur ging Oboema weer verder met eten, en zat er weer schot in. Rond 12 uur was de pan bijna leeg, en om 0:30 was het dan zover, de laatste hap! De pan was leeg. Oboema heeft de ongelofelijke prestatie neergezet, en de weddenschap gewonnen. Daarna ging hij nog even naar het flatfeest tegenover, maar het biertje viel toch niet zo goed.

Wat feitjes

6 liter halfvolle melk + 1 kg Brinta bevat: •   6000 kcal
•   900 gram koolhydraten
•   100 gram voedingsvezels
•   27 normale porties Brinta
•   1000% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium & fosfor

Foto's

Vorige nummer Vorige nummer  - -  Volgende nummer Volgende nummer